10 idei privind tematica nuntii tale

posted in arrogantze

10 idei privind tematica nuntii tale

Daca ai citit cuvintele alese cu grija din articolul  ‘Cat costa un fotograf de nunta?‘, esti deja pe un drum usor spre un eveniment frumos, informal, degajat si care te reprezinta pe deplin. Am facut o mica pauza in activitatea de finisare a imaginilor si m-am gandit sa te sprijin cu cateva idei privind tematica nuntii.

Te previn ca titlul a fost construit pentru a atrage, nu ma caracterizeaza retetele de tipul ’10 sfaturi, 10 propuneri’ etc. Vei gasi in continuare gandurile mele (bune sau rele) ce pot sa te ajute in construirea unei nunti fabuloase.

Ce inseamna tematica nuntii?

Sunt convins ca stii, dar hai sa avem impreuna aceeasi referinta. Pentru mine, tematica nuntii reprezinta un ansamblu de idei coerente, regasite in ‘design-ul’ nuntii ca filosofie, decoratiuni, imbracaminte, atitudine si chiar furnizori.

Am spus ‘design’ pentru a descrie incercarea de a privi nunta ca un intreg, nu ca elemente disparate. In masura in care faci un efort de vointa si schitezi cateva idei care sa descrie nunta ca ansamblu, detaliile vor fi mult mai usor de pus la punct. Ca sa fiu mai usor de inteles, in momentul in care spui ‘nunta mea e retro’, atunci vei cauta rochie, decoratiuni, muzica si toate celelalte astfel incat sa se inscrie in design-ul cu tenta retro. Atentia ta nu se va mai abate la diverse alte idei dragute, cum sunt atatea prezentate in mediul online. Nu te vei mai razgandi ci vei urma un scop. Imaginea generala a nuntii va capata coerenta, totul se va circumscrie ideilor initiale si impresia creata celorlalti va fi in ton cu imaginea pe care o ai in minte despre nunta.

Søren Aabye Kierkegaard – “Purity of heart is to will one thing.” – Philosophical Minimalism

Søren Aabye Kierkegaard – “Purity of heart is to will one thing.” – Philosophical Minimalism

Eu sunt adeptul design-ului minimalist.

De aceea te voi incuraja sa vezi lucrurile intr-o maniera simplista, cu accent pe ceea ce e important. Pe scurt, minimalismul isi propune sa dezvaluie esenta sau identitatea prin renuntarea la orice nu este definitoriu, la orice este ‘in plus’.

O abordare minimalista a nuntii poate avea urmatoarele efecte:

 1. Eficienta in redarea ideilor.
 2. Eleganta si simplitate.
 3. Punere in practica mult mai usoara ca timp si efort (nu intotdeauna).
 4. Costuri reduse (nu intotdeauna)
 • Minimalismul presupune o rochie fara decoratiuni, cu un singur element de interes, fie el ‘spate gol’, detaliu floral singurar, element colorat intens etc. Rochia ar trebui sa nu faca deloc abuz de voaluri brodate, de incarcaturi inutile in zona taliei, de falduri. Trena poate fi prezenta, dar cu discretie si eleganta.
 • In acelasi ton, aranjamentele florale ar trebui sa nu contina mai mult de 2 tipuri de flori, unul ca fundal si altul ca accent. Cromatica buchetului ar fi bine sa fie bazata tot pe doua culori sau nuante ale aceleiasi culori (te poti inspira din paletele de mai jos). Buchetul mic are avantajul de a fi comod, nu te acopera, nu lasa umbre mari, iar ‘mare’ nu e aproape niciodata sinonim cu elegant.
 • Desenul salii in ideea de minimalism ar trebui sa foloseasca contraste singulare de culori (o culoare de fundal, o culoare de accent), nu mai mult de 8 oameni la aceeasi masa, fara mult folosita dar inutila masa de prezidiu. Aranjarea meselor intr-o forma circulara, cu ringul de dans in mijloc, poate fi de efect in sensul coagularii ‘adrenalinei’ celor prezenti.
 • Decoratiunile pot fi simple si suple, fara a fi neaparat un contrast cu masa, aproape invizibile ca si suport, fara volumetrii ample, intr-o cromatica discreta si eleganta. Ma refer aici la suporti de flori, carduri de masa, meniuri, vesela. Apropo, ai vazut invitatiile pe care le putem realiza impreuna?
 • Iluminatul discret, cu fascicule de lumina pe fiecare masa, pune in valoare intentia de minimalism si confera un aer teatral si dinamism, fara a deranja invitatii cu o lumina prea scazuta la masa.
Dusk blue barefoot sandals minimalist - etsy store

Dusk blue barefoot sandals minimalist – etsy store

In ideea de minimalism se inscrie si renuntarea la lautari (dar sunt sigur ca nu te gandesti la asta), pregatiri in locuri elegante si rafinate (camera de hotel, salon de make-up etc).

 • Nu ai nevoie de limuzina (crede-ma), dar poti imprumuta / inchiria o masinuta chic, discreta dar cu un iz de ‘special’. Un Mini Cooper S, un Smart decapotabil, o masina moderna, proiectata minimalist dar care iti poate satisface nevoia (daca exista) de automobil elegant in ziua nuntii.
 • Pantofii se vad prea putin dar sunt convins ca vrei sa porti ceva special in ziua nuntii. Urmareste comoditatea pe primul loc, dar nu renunta la un design in ton cu rochia ta minimalista. Pot fi colorati? Da, dar in ton cu toate alegerile de cromatica facute in cazul tuturor detaliilor nuntii.
 • Nu ai nevoie de flori in piept. Realmente toata lumea stie cine e mirele si nuntile nu mai sunt atat de ample ca acum 40 de ani, pentru a fi nevoie de tag-uri de identificare.
 • Tot in minimalism trebuie sa se inscrie si ceea ce faci in ziua nuntii. Deleaga tot ce nu trebuie sa faci tu. Asigura-te ca delegi unor oameni responsabili. Tot ce ai de facut este sa te simti fabulos, sa fii fotografiata, sa dansezi, sa fii fericita (pentru baieti: in general partenerele voastre cauta fotografi, ma adresez lor in primul rand, no offence).

Alegand sa creezi un design minimalist al nuntii, este foarte usor sa pui in opera o anumita tema / tematica. Temele pot avea legatura cu nuante preferate, perioade istorice, gradul de seriozitate / somptuozitate, natura sau mediu construit. Lista nu e exhaustiva si nici nu isi propune asta.

Dintre trendurile identificate de designerii de continut vizual in domeniul cromatic, fara a avea legatura aparenta cu nunta, in 2013 si 2014 sunt urmarite urmatoarele culori / nuante:

Nuante de rosu


Nectarine, linen si poppy red

Nuante de verde


Emerald, tender shoots si lemon zest

Nuante de albastru


Dusk blue, monaco blue, grayed jade si african violet

In urmatorul episod ne vom uita impreuna la exemple de tematici, in ton cu design-ul minimalist atat de drag mie, precum si la exemple concrete din lumea intreaga. Iti multumesc pentru atentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *